Krämig dillstuvad potatis är gott till det mesta! Speciellt till lax eller annan fisk, men även till kyckling kött och vegobiffar! Det är lätt att tillaga, men man får vara försiktig och inte koka på för hög värme för mjölk bränns väldigt lätt.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Dillstuvad potatis
800 g kokt och skalad potatis
6 dl Mjölk, 3 procentig
1/2 dl vetemjöl
25 g smör
salt
svartpeppar
1 dl hackad dill
GÖR SÅ HÄR
- Skär den kokta potatisen i grövre bitar.
- Häll kall mjölk i en rymlig kastrull.
- Tillsätt vetemjöl i den kalla Klöver® Mjölkdrycken. Vispa ut mjölet ordentligt med en visp.
- Sätt på värmen på spisplattan, lägg i smöret och låt blandningen värmas upp och tjockna på medelvärme under omrörning. Dra inte på för hög värme för att påskynda för då kan mjölkdrycken brännas.
- När mjölkdrycken tjocknat, krydda med salt, svartpeppar och tillsätt hackad dill. Rör om.
- Tillsätt den kokade potatisen och rör om försiktigt. Smaklig måltid.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!