En thailändsk maträtt som är makalöst god och mycket lätt att tillaga. Hela min familj älskade maten och gav den högsta betyg. Bl a sade de att den smakade precis som när man köper kyckling och cashewnötter från en thailändsk restaurang. Det är ett bra betyg!
Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Kyckling med cashewnötter
4–6 portioner
Sås
1 dl sojasås (t ex Kikkoman)
1 dl ostronsås
1 1/2 tsk sesamolja
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1 zucchini
1 paprika
1 gul lök
800–1000 g kycklingfilé
Garnering
cashewnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Vispa med en handvisp så att majsstärkelsen löses upp.
2. Skär zucchini, paprika och löken i bitar eller skivor. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna i några minuter. Ta upp grönsakerna ur stekpannan.
3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och salta. Stek dem i olja i stekpannan.
4. Tillsätt de stekta grönsakerna i kycklingen i stekpannan. Höll över såsen. Låt allt puttra på svag värme i några minuter. Häll över cashewnötter vid servering. Servera gärna med ris.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!