BANOFFEPAJ En dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig Digestive-botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Den här pajen passar både till vuxna och barn. Så himla god!
Banoffepaj
14–16 portioner
Botten:
1 paket digestivekex 400 g
175 g smör, smält
Fyllning
2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck
100 g mörk choklad
3 bananer
5 dl vispgrädde
Garnering
25 g mörk choklad eller 1 Daim, hackad
GÖR SÅ HÄR:
1. Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör.
2. Tryck ut smulorna i en långpanna, 22 x 35 cm. Tryck upp en smulkant längs formens kant, ca 1 cm hög.
3. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med två burkar karamelliserad mjölk. Bred ut krämen till ett jämnt lager ovanpå smulorna i formen.
4. Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.
*Karamelliserad mjölk (Dulce de leche) är en färdigkokad, söt kolakräm som köps på burk.