Ljuvligt god rabarbersmulpaj.
Mycket vaniljsås ska det vara till smulpaj!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Smulig rabarberpaj Drömgod rabarberpaj som är väldigt enkel att baka! Ett riktigt toppenrecept som ni kommer älska!

Tips! Blanda även i några jordgubbar eller hallon i rabarbern! Supergott!

Knäckig paj tips! Tillsätt 1/2 dl ljus sirap i degen om du vill att den ska bli knäckig.

Tips! Gör egen vaniljsås – klicka här för recept!

RABARBERPAJ

Tips! Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar!

Ca 10 portioner

3–4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 krm flingsalt eller lite vanligt salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.

2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö socker och potatismjöl över rabarbern och rör om.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Strö degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.  Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! Eller hemgjord vaniljsås –  klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!