Istället för att äta gröten i en tallrik med mjölk kan du grädda frallor och äta den med smör och ost! Ljuvligt gott – och nyttigt! Tillsätt inte bakpulvret innan gröten kallnat för om den fortfarande är varm börjar jäsningsprocessen direkt.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Nyttiga, supergoda frallor gjorda av endast havregrynsgröt!
Frallor av havregrynsgröt
Ca 9 st
6 dl havregryn
7 dl vatten
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp havregryn, vatten och salt till en gröt.
2. Spola upp kallvatten i diskhon. Ställ hela grötkastrullen i vattnet och låt gröten kallna.
3. Rör ner bakpulvret och bland ordentligt så det sprids ut i hela gröten.
4. Klicka ut den klippiga gröten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över havregryn.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 16 min. Låt dem kallna på ett galler. Det är viktig att brödet kallnar helt innan ni skär itu frallorna.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!