RATATOUILLE är en fransk grönsaksgryta som kan ätas som den är till t ex ris, couscous eller bulgur. Eller som tillbehör till t ex en kycklingfilé eller på en buffé. Receptet kan dubblas om man vill göra en stor sats och frysa in.
Tips! Gör nyttiga hemlagade grönsaksbiffar – recept klicka här!
RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA
2 gula lökar
1 aubergine
1 zucchini
2 paprikor, gul eller röd
2 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
3 klyftor vitlök
färska kryddor (timjan, rosmarin eller basilika)
lite sambal oelek eller tabasco
GÖR SÅ HÄR
- Skala och skär lökarna i grova bitar.
- Skär och dela resten av grönsakerna i grova bitar.
- Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och fräs lök och alla grönsaker i några minuter.
- Lägg alla grönsaker i en gryta eller kastrull. Tillsätt krossade tomater, kryddor, pressad vitlök och låt det puttra i ca 15 min. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det behövs.
- Tillsätt krossade tomater och rör om.