VEGO GRYTA MED KOKOSMJÖLK Det är enkelt att laga denna underbara vego-kikärtscurry. Krämig och matig med härlig smak av curry, vitlök och spenat. En gryta som direkt blev en ny favorit av mig!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Tips! Baka ett härligt lantbröd till maten – klicka till receptet här!
Tips! Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
KRÄMIG KIKÄRTSCURRY
6–8 portioner
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 krm chiliflakes eller cayennepeppar
1 tsk curry
salt
4 burkar kikärtor, avsköljda i en sil (ca 400 g styck)
2 burkar kokosmjölk (ca 400 g styck)
1 näve färsk spenat
cocktailtomater
sugar snaps (sallads ärtor)
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken och fräs den med pressad vitlök och alla kryddor i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt kikärtorna och stek några minuter på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk och spenat. Låt allt puttra i ca 10 min. Lägg i cocktailtomaterna och sugar snaps efter ca 5 minuter.
3. Salta och krydda extra efter egen smak. Servera gärna med ris.
Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott att äta istället för kött – klicka här för recept!
Tips! Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Här hittar du massor av goda, enkla brödrecept – klicka här!