Mjuka, saftiga och fantastiskt goda frallor med sesamfrön på toppen. Självklart kan man baka bröden utan frön om man vill det eller byta ut sesamfröna till vallmofrön eller solroskärnor. Bröden går bra att frysa in.
RUTIGA FRALLOR
16 st
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
13–15 dl vetemjöl
Garnering
1 dl naturell yoghurt
sesamfrön (ljusa och lite mörka)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter.
2. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa i ca 45 min.
3. Forma ca 16 stycken runda frallor. Lägg dem på ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper. Pensla frallorna med naturell yoghurt och gör ett rutmönster i frallorna med fingrarna. Strö över sesamfrön.
4. Låt frallorna jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.