En supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Sockerkakssmeten varvas med lager av knastrande strösocker och kanel. Om man vill baka en klassisk sockerkaka kan man bara utesluta lagrerna av strösocker och kanel.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!
Kanelbullesockerkaka / sockerkaka
12 bitar
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
Fyllning
2 msk strösocker
1 msk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
2. Häll 1/4 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra över kanel och strösocker. Gör likadant i 2–3 lager.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!