Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd

LIMPOR I PAPPER

35 röster

Mjukaste, godaste bröden jag ätit på länge! Limporna blir så vansinnigt saftiga och goda! De här limporna gör succé! Favoritbröd!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LIMPOR I PAPPER

2 st

8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja eller 50 g smör, rumstempererat
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

Tillbehör:
2 bakplåtspapper
snör som tål ugnsvärme

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor.

3. Lägg ut två bakplåtspapper på köksbänken. Lägg en deglimpa mitt på varje på papper. Strö över lite mjöl och skär 5–6 sneda snitt i degen.

4. Vik båda långsidorna på bakplåtspapprena, ca 4 cm in mot brödet. Knyt ihop ändarna med ugnstråd. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt dem svalna innan du skär limporna i skivor.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smashed potatoes pie / krossad potatis paj

Krossad potatis paj. Bottnen består av krossad potatis och fyllningen av en härlig, klassisk pajfyllning. Självklart kan man fylla pajen med vilka grönsaker eller proteiner som man vill. Tips! Servera nybakade baguetter till pajen – klicka till receptet här! Potatisbotten:5 stora potatisar (eller flera små)saltolja Äggfyllning:3 ägg3 dl mjölksaltsvartpeppar2 dl riven ost Fyllning:broccolicocktailtomatkyckling (eller skinka eller …

0

Mörk sirapslimpa

En lättbakad, supersaftig limpa som inte behöver jäsa. Den innehåller bara 5 ingredienser och är väldigt enkelt att göra! Ett favoritbröd som är makalöst gott! Bikarbonaten kan bytas ut till 1 msk bakpulver, men resultatet blir inte exakt detsamma. Men det blir gott och bra, men på ett annat sätt! 😊 Bikarbonat är mer koncentrerat …

0

Lindas frallor

LINDAS FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Bröden blir allra mjukast om de bakas på mjölk, men vatten funkar också men då blir bröden lite rustikare i konsistensen. Tips! Tillsätt 1 dl mörk eller ljus sirap …

0

Rutiga sesamfrallor

Mjuka, saftiga och fantastiskt goda frallor med sesamfrön på toppen. Självklart kan man baka bröden utan frön om man vill det eller byta ut sesamfröna till vallmofrön eller solroskärnor. Bröden går bra att frysa in. RUTIGA FRALLOR 16 st 50 g jäst6 dl vatten2 tsk salt1/2 dl rapsolja13–15 dl vetemjöl Garnering1 dl naturell yoghurtsesamfrön (ljusa …

0

TORSK I UGN

En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här! Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här! TORSK …

0

RÖR-IHOP-BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG

Rör ihop degen snabbt och den behöver inte jäsa – stjälp ut degen i en långpanna och låt den jäsa en gång. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd! Tips kalljäsning: Gör …

0

Matlådor: Torsk i ugn + potatismos

Gör matlådor till veckan och ställ i kylskåpet eller frysen. Det är så skönt att kunna ta fram och värma när man snabbt vill äta god mat. Ta med en låda till jobbet eller låt barnen värma en låda snabbt innan träningen. Potatismoset kan bytas ut med bulgur, ris eller kokt potatis. KLICKA TILL RECEPTET …

0

Krossad potatis i airfryer

Krossad potatis i airfryer – bland den allra godaste potatis jag någonsin tillagat och ätit! Skala inte potatisen utan tillaga den med skalet, för skalet blir krispigt och himmelskt gott! Denna potatis passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det går …

0

Grönsaksröra

Den här goda grönsaksröran är supergod att äta som tillbehör till kött eller kyckling. Eller ät den istället för potatis, pasta eller ris. Kryddningen och grönsakerna går att variera i onändlighet. Jag gjorde denna snabba variant med frysa wokgrönsaker, men självklart kan man använda färska grönsaker som man skär i större bitar.Tips! Om du vill …

0

Kanel- och äppelsockerkaka

Supersaftig, mjuk kaka som smakar magiskt gott! Den här måste ni baka! Ett riktigt toppenrecept! Kanel och rivet äpple ger ljuvliga smaker och den är verkligen supersaftig, mjuk och god! Tips! Baka en ljuvligt god banansockerkaka – klicka till receptet här! Tips! Baka en superläcker äppelkladdkaka – klicka till receptet här! Kanel- och äppelsockerkaka 12 bitar 3 ägg3 …

2

KRÄMIG KIKÄRTSCURRY

VEGO GRYTA MED KOKOSMJÖLK Det är enkelt att laga denna underbara vego-kikärtscurry. Krämig och matig med härlig smak av curry, vitlök och spenat. En gryta som direkt blev en ny favorit av mig! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Tips! Baka ett …

0

LINDAS LANTBRÖD

Med bara fyra ingredienser bakar dessa frasiga, rustika och supergoda lantbröd! De är väldigt enkla att baka. Tänk på att knåda degen ordentligt för i dessa bröd är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser sig ordentligt under gräddningen. Brödet har en frasig yta när det är nygräddat och ett …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x