Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m.
Tips! Gör min supergoda linscurry-gryta utan kokosmjölk – recept klicka här!
Tips! Baka baguetter med flingsalt till linsgrytan – klicka till receptet här!
Baka goda, klippta frallor till linsgrytan – klicka till receptet här (se videon ovan)!
LINDAS INDISKA LINSGRYTA
1 gul lök
3 dl röda linser
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 g)
1 tsk garam masala
1/2 tsk curry
salt
1 näve färsk spenat
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och fräs den i stekpannan i några minuter.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 15 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till.
Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.