Bloggar Lindas matbröd Lindas små bröd

LINDAS GRÖTFRALLOR

13 röster

Baka bröd med havregrynsgröt i degen. Frallorna blir extremt goda, saftiga och goda! – De godaste bröden jag har ätit, sade min ena son när han smakade dem. Och jag kan bara hålla med! De är otroliga!

Tips! Baka grötbröd som bara jäser en gång – recept klicka här!

LINDAS GRÖTFRALLOR

Ca 26 st

Havregrynsgröt
3 dl havregryn
6 dl vatten

Deg
50 g jäst
6 dl vatten
1 msk salt
1 dl rapsolja
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Havregrynsgröt: Koka ihop havregryn och vatten i en kastrull till en havregrynsgröt. Häll upp den i en skål och låt den svalna.
  2. Deg: Smula ner jästen i en bunke eller bakmaskin. Tillsätt vatten, salt och rapsolja. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och knåda ihop till en deg.

3. Tillsätt havregrynsgröten i degen och kör degen i en bakmaskin eller med elvispens degkrokar i några minuter. Tillsätt lite mer vetemjöl om degen är för kladdig. Degen ska vara lagom smidig.

4. Strö lite mjöl över degen. Låt degen jäsa under en bakduk i bunken i ca 50 minuter.

5. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i ca 26 bitar och forma dem till frallor. Fördela dem på två ugnsplåtar, täckta med bakplåtspapper. Låt dem jäsa på plåten i ca 25 min.
Frallorna kan göras större, t ex 18 stycken frallor istället för 26 st. Anpassa då gräddningstiden och grädda dem i några minuter till.

6. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 15–18 minuter. Låt dem svalna på plåten. Bröden går bra att frysa in.

loading..

Tips! Gör en supergod köttfärspaj till lunch eller middag! Se videon ovan!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

KLICKFRALLOR

Underbart goda frallor som blir härligt rustikt i konsistensen. Degen behöver inte knådas utan ska vara lite lös och klickas ut direkt på plåten. Superenkelt och brödet får en härlig konsistens! To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video Klicka ut frallorna på plåten med …

0

BRUSCHETTA

Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott. Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran! Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett …

0

LINDAS INDISKA LINSGRYTA

Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m. Tips! Gör min supergoda linscurry-gryta utan kokosmjölk …

0

VITLÖKSBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt. I min suveräna ugnsplåt …

0

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova! Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över …

0

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt. Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått …

0

BRYTFRALLOR

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video FRALLOR SOM JÄSER IHOP PÅ PLÅTEN Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du …

0

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka där smeten varvas med lager och kanel och strösocker. Den är magiskt god! Baka och njut! Min nya, avlånga ugnsform gör gräddningen av hela kakan jämn och perfekt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den …

0

LINDAS LINSCURRY PÅ 15 MINUTER

En kryddig, hälsosam linscurry som bara tar ca 15 minuter att göra. Otroligt gott! En mycket lättlagad, mättad måltid som också är billig att göra. En favoriträtt hemma hos mig! Tips! Jag vill tipsa om min goda linsgryta med kokosmjölk – klicka till receptet här! Tips! Baka mjuka, goda frallor till linscurryn – recept klicka här! Lindas …

0

FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt …

0

KRYSSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Mjuka frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när …

0

NYTTIG HAVREGRYNSLIMPA

Nyttig havregrynslimpa utan vetemjöl, istället innehåller den havregryn och ägg . Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x