En saftig, mjuk saffranskaka som är riktigt julig och ljuvligt god! Servera med en klick vispgrädde om du vill äta den som en dessert eller ät kakan som den är till fikat!
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka saffranskakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
MJUK SAFFRANSKAKA
24 bitar
Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Skär kakan i rutor, 6 x 4 st. Pudra över rikligt med florsocker. Servera med en klick vispgrädde om du vill äta den som en dessert eller ät kakan som den är till fikat!
Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!
Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!
Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!
Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!
Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!
Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!
Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka saffranskakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!