Fantastiskt saftiga, mjuka och smakrika frallor som passar helt perfekt till jul. Lika goda med smör och en skiva ost eller julskinka och senap. Frallorna går bra att frysa in.
REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka frallorna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! De blir extremt saftiga när de jäser ihop under gräddningen!
Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
LINDAS JULFRALLOR
12 st
50 g jäst
33 cl julmust (eller julöl)
100 g smör, smält
1 1/2 tsk salt
1 dl mörk sirap
7 dl rågsikt
5–6 dl vetemjöl
Garnering
1 msk mörk sirap
1 msk vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt julmusten och det smälta smöret och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.
3. Garnering: Blanda ihop sirap och vatten i en skål. Pensla bröden med vätskan. Låt dem jäsa på ugnsplåten utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25–28 min. Pensla frallorna ytterligare en gång med sirap blandat med vatten om du vill ha en blankare yta. Låt bröden kallna. Går bra att frysa in.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Ska julmusten vara 37 grader?
Nej, den kan vara rumsvarm eller kylskåpskall.