Spröda smörkakor med smak av pepparkaka. Ljuvligt goda! Baka och fyll kakburken!
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
PEPPARKAKSBRYSSELKEX
ca 30 st
Deg
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk pepparkakskrydda
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering
några matskedar strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Deg: Nyp ihop ingredienserna till en smidig deg.
3. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter.
5. Garnering: Sprid ut sockret på en skärbräda av plast. Rulla deglängden i sockret. Tryck till lite så att sockret fastnar. Ställ degrullen i frysen i ca 20 min så blir den lättare att skära i skivor.
6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.
7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna på plåten.
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!