En lättbakad, otroligt god jullimpa som verkligen gör succé på julbordet eller njut av den julens alla frukostar. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!
LINDAS JULLIMPA UTAN JÄSNING
1 limpa
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
7 dl rågsikt
Garnering
2 tsk mörk sirap
1 tsk vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och rapsolja i en bunke. Tillsätt salt, bikarbonat och rågsikt och rör ihop till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Blanda sirap och lite vatten. Pensla försiktigt brödsmeten.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär den i skivor. Går bra att frysa in!
Tips! Tillsätt 1 tsk brödkrydda i degen om du vill ha lite kryddig smak.
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!