

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!

HÄLSOLIMPA utan jäsning
1 limpa
5 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär din i bitar.Går bra att frysa in!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Åååh så gott det såg ut. Inte ätit enkla ostmackor sedan jag var liten. Vet inte varför. Så stort tack för inspirationen!
Blir definitivt någon form av fralla med ost och gurka!