En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!
HÄLSOLIMPA utan jäsning
1 limpa
5 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär din i bitar.Går bra att frysa in!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!