
GODASTE våfflorna! Gör den krispiga med bubbelvatten, eller mjölk om du vill ha en mjukare konsistens.
– Bubbelvattnets kolsyra ger lättare, luftigare och krispigare våfflor.
– Mjölk ger våfflorna en mjukare och mer kompakt konsistens.
VÅFFLOR
6 dl bubbelvatten eller mjölk (läs ovan)
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, smält och avsvalnat
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock smet.
2. Värm upp ett våffeljärn. Smält en klick smör i våffeljärnet. Häll i smet i botten. Stäng locket och grädda tills våfflan är gyllenbrun.
3. Grädda nästa våffla.
Tips! Gör underbart god ugnspannkaka – klicka här för recept!
Tips! Gör superläckra, goda pannkaksmuffins – klicka här för recept!