

Köttfärs och tortellini i en krämig, härlig tomatsås – en lättlagad, otroligt god middag. Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!
Det går bra att använda vanlig pasta istället för Tortellini. Låt grytan puttra tills pastan är genomkokt och anpassa mängden vatten så grytan blir krämig.
Tortellini & köttfärsgryta
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g köttfärs
svartpeppar
salt
2 msk oregano
2 msk tomatpuré
2 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk köttfond eller 1 buljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde
Tips! Tillsätt en nypa chiliflakes för mer styrka.
Tillsätt:
250 g Tortellini, valfri sort (eller pasta)
Tips! Du kan tillsätta 400 g Tortellini om du vill ha rejält med Tortellini i grytan (ev. behövs lite mer vatten också så grytan inte blir för torr)
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).
2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med, svartpeppar, salt, oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och fond/buljong. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i några minuter.
4. Tillsätt vatten och tortellini och låt det puttra i ca 10 minuter, tills tortellinin är mjuk. Om du använder pasta kan det behöva puttra några minuter till. Tillsätt vispgrädden efter halva tiden.
Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!