Bloggar Lindas Bakskola Lindas köttfärs Lindas lättlagad mat Lindas mat

Tortellini & köttfärsgryta

4 röster

Köttfärs och tortellini i en krämig, härlig tomatsås – en lättlagad, otroligt god middag. Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

Det går bra att använda vanlig pasta istället för Tortellini. Låt grytan puttra tills pastan är genomkokt och anpassa mängden vatten så grytan blir krämig.

Tortellini & köttfärsgryta

4 portioner

1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g köttfärs
svartpeppar
salt
2 msk oregano
2 msk tomatpuré
2 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk köttfond eller 1 buljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde

Tips! Tillsätt en nypa chiliflakes för mer styrka.

Tillsätt:
250 g Tortellini, valfri sort (eller pasta)
Tips! Du kan tillsätta 400 g Tortellini om du vill ha rejält med Tortellini i grytan (ev. behövs lite mer vatten också så grytan inte blir för torr)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med, svartpeppar, salt, oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och fond/buljong. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i några minuter. 

4. Tillsätt vatten och tortellini och låt det puttra i ca 10 minuter, tills tortellinin är mjuk. Om du använder pasta kan det behöva puttra några minuter till. Tillsätt vispgrädden efter halva tiden.

Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

VANILJSMÖRBULLAR

Ljuvligt goda bullar fyllda med vaniljsmörkräm! Älskar dessa bullar! Reklam för min Panetti köksmaskinJag har bakat degen i min nya Panetti köksmaskin. Jag är verkligen imponerad av den här moderna köksmaskinen. Den stilrena designen och de starka sugpropparna som håller den stadigt på bänken är ett stort plus när man knådar deg. Funktioner som inbyggd …

0

JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD

Ljuvligt god jordgubbskaka möter len vit choklad i en oemotståndlig kombination som smälter i munnen. Denna enkla men goda kaka är perfekt att bjuda på till fikastunden och kommer garanterat att bli en ny favorit hos alla som älskar jordgubbar och vit choklad. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att baka …

0

PANNBIFF I GRÄDDSÅS

Pannbiff i godaste gräddsåsen är en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här får ni ett recept på mina favorit-pannbiffar i den allra godaste gräddsåsen! Jag gillar att endast använda vispgrädde i såsen, men det går lika bra att byta ut 2–3 dl vispgrädde till mjölk, men då kan det behövas mer vetemjöl för att …

0

Lindas syltsnittar

Ät syltsnittarna som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert. Hallongrottor, syltkakor, hallonsnittar… Kärt barn har många namn, men jag kallar dessa godingar för syltsnittar. Det går lika bra att använda jordgubbssylt som hallonsylt (eller blåbärssylt). Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att …

2

LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

Lättbakade, hälsosamma bröd med havregryn och ägg i. Degen rör man ihop på några minuter och sedan direkt in i ugnen i 15 minuter. Njut av nygräddade, nyttiga frallor! LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR 9 stycken 7 dl havregryn 1 msk bakpulver1 tsk salt4 ägg2 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg (valfria sorter) Garneringhavregryn GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

0

SMÖRBAKAD CITRONLAX

Smörbakad citronlax SMÖRBAKAD CITRONLAX 4 portioner 4 laxbitar 25 g smör, smältflingsaltsvartpepparev. chiliflakesdill1 citron, rivet skal Garneringcitronklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.  2. Pensla laxen rikligt med smält smör. 3. Krydda med flingsalt, svartpeppar, ev. chiliflakes och dill. 4. Riv citronskal över laxen. 5. Grädda laxen längst …

0

POTATISSALLAD

Min favorit-potatissallad! Denna fantastiskt goda franska potatissallad passa till det mesta och äts kall. Jag brukar tillsätta extra kapris för jag älskar kapris. Man kan också pressa ner en klyfta vitlök i dressingen om man vill ha extra stark smak! (Ursäkta den dåliga bilden, men jag lovar potatissalladen är otroligt god, trots dålig bild!) Ibland …

0

LINDAS ÄPPELKAKA

Favorit-äppelkaka som är väldigt lätt och snabb att baka! En riktigt, riktigt god äppelkaka som kan bakas året runt, inte bara på hösten under äppelsäsongen. Jag älskar äppelkaka och bakar denna goding året runt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, …

0

VÅFFLOR

GODASTE våfflorna! Gör den krispiga med bubbelvatten, eller mjölk om du vill ha en mjukare konsistens. – Bubbelvattnets kolsyra ger lättare, luftigare och krispigare våfflor.– Mjölk ger våfflorna en mjukare och mer kompakt konsistens. VÅFFLOR 6 dl bubbelvatten eller mjölk (läs ovan)4 dl vetemjöl2 ägg2 tsk bakpulver½ tsk salt100 g smör, smält och avsvalnat GÖR …

0

TACOGRYTA MED POTATIS

Smakrik köttfärsgryta med tacokrydda och potatis. En väldigt omtyckt maträtt som passar både barn och vuxna. Allt tillagas i en och samma gryta! Enkelt och maten räcker till många.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! TACOGRYTA MED POTATIS 1 gul lök500 g köttfärs1 påse Tacokrydda2 klyftor vitlök1/2 dl tomatpuré2 burkar krossade tomater7 dl …

0

LINDAS RÅGFRALLOR

Saftiga, mjuka frallor rika på fibrer eftersom det innehåller grovt rågmjöl. FAKTA GROVT RÅGMJÖLGrovt rågmjöl är ett fullkornsmjöl som mals från hela rågkärnan, vilket ger det en grövre textur jämfört med fint rågmjöl. Mjölet är rikt på fibrer.– Innehåller alla delar av rågkärnan, inklusive kli, grodd och endosperm, vilket gör det näringsrikt– Innehåller viktiga vitaminer …

0

LINDAS DRÖMFRALLOR

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1). KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x