Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill.

Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man en indisk smak.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Linsgryta

ca 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek (eller en skvätt tabasco)
6 dl vatten

1 tetraförpackning 250 ml kokosmjölk (2 1/2 dl)
2 dl röda linser (torra)
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk Bong grönsaksfond
salt
1 näve ruccola eller färsk spenat (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i stekpannan i några minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 12 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Fräs lök och vitlök i stekpannan. Tillsätt restan av ingredienserna och låt allt puttra i ca 12 min.
Linsgryta. Tillsätt ruccola eller färsk spenat sist.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)