

Den här äppelkakan är så otroligt saftig med en perfekt balans mellan den mjuka kakan, äpple och kanel. Ett måste att baka! Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde. 🍎 Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
ÄPPELKAKA RECEPT
Ca 12 bitar
Smet
75 g smör, smält
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
1 stort äpple
kanel
1–2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa smeten utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Skär äpplena i ganska tunna klyftor och lägg dem på smeten. Strö kanel och strösocker.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra gärna över lite florsocker före servering. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!