Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut 2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!
ROSTLIMPA
1 st
Hembakad formfranska som blir otroligt fluffig, ett supergott bröd som är perfekt att rosta.
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
ljusa eller blå vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas limpform.
4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i ca 40 min. Ta upp limpan och låt den svalna på ett galler.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!