

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

BANANBRÖD
1 limpa
4 dl havregryn, söndersmulade
2 bananer, mosade
3 ägg
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Tips! Tillsätt 1 tsk kanel i smeten, det ger en god smak.
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ungen på 180 grader. Häll havregrynen i en bunke och smula sönder dem grovt med fingrarna.
- Mosa bananerna på en tallrik med en gaffel.
- Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en annan bunke.
- Tillsätt alla ingredienser i bunken med ägg och vispa ihop till en smet. Låt den sedan stå i 10 minuter och svälla.
- Häll smeten i Lindas avlånga brödform (limpform), klädd med bakplåtspapper.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ta upp brödet i pappret och låt det kallna innan du skär det i skivor.



Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!