En av de läckraste kladdkakor jag vet! Den krämiga chokladganachen på toppen i kombination med de salta cashewnötterna är ljuvligt god! En perfekt dessert efter en god middag. Eller bjud vännerna och kollegorna på fika.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter
10–12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
4 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
½ dl cashewnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.
6. Hacka cashewnötterna.
7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.