Bräck är det perfekta godiset – det är enkelt att göra och gudomligt gott! Enkelt är bäst! Använd en choklad av god kvalitet som du gillar (inte blockchoklad). Det går bra med både ljus och mörk choklad. Sötmandeln kan bytas ut mot hasselnötter, jordnötter eller cashewnötter. Om man inte vill ha kokos kan man strunta i det, men personligen älskar jag det!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Rostad mandelbräck med kokos
1 stor kaka
ca 75 g sötmandlar
200 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
Garnering
1–2 msk hackad sötmandel
1–2 msk kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta sötmandlarna mitt i ugnen i ca 10 min.
2. Hacka mandlarna grovt med en vass kniv.
3. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
4. Blanda ner sötmandlarna i chokladen (spar 1–2 msk till garnering).
5. Bred ut chokladen till en stor rund platta på ett bakplåtspapper.
6. Strö över resten av de hackade mandlarna och kokos.
7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.