Ljuvligt god och mjuk mjölkchokladkola som fullkomligt smälter i munnen. Ett läckert julgodis som garanterat blir en favorit! Flingsaltet på toppen är pricken över i och framhäver smakerna ännu bättre. Men flingsaltet kan uteslutas om man inte vill ha det, eller strö det bara på någon enstaka bit. Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt
20–25 bitar
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao
50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar
Garnering
flingsalt (kan självklart uteslutas om man inte vill ha salt på)
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
- Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
- Strö över flingsalt och skär kolan i bitar med en vass kniv.
Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!