Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

steg2

Ljuvligt god och mjuk mjölkchokladkola som fullkomligt smälter i munnen. Ett läckert julgodis som garanterat blir en favorit! Flingsaltet på toppen är pricken över i och framhäver smakerna ännu bättre. Men flingsaltet kan uteslutas om man inte vill ha det, eller strö det bara på någon enstaka bit. Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao

50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar

Garnering 
flingsalt (kan självklart uteslutas om man inte vill ha salt på)

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Strö över flingsalt och skär kolan i bitar med en vass kniv.
    Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär den i bitar med en vass kniv.
1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Strö över flingsalt vid servering. steg1 utvald

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladmousse med vit choklad

Fluffig chokladmousse med bara två ingredienser toppad med grovhackad vit choklad. Ljuvligt gott!

0

Mjölkchokladfudge

En fantastiskt god och len fudge med mjölkchoklad – den fullkomligt smälter i munnen!

0

After Eight chokladmousse

Lyxig, superläcker, fluffig mousse med både choklad & After Eight! Galet god!

0

Krämig hallonglass

Krämig, helt fantastiskt god hemgjord glass med sötsyrliga hallon. Görs utan glassmaskin.

0

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Superläckra, lätt kladdiga muffins med smak av kanelbulle.

0

Snabba tunnbröd i ugn

Gudomligt goda, tunna bakpulverbröd som är enkla att göra.

0

Mjuk pepparkaka

Underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten!

0

Kanelbullemuffins

Saftiga muffins med samma läckra smak som kanelbullar, men de är mycket enklare att göra!

0

Kvartsfrallor

Lättgjorda, blixtsnabba bakpulverfrallor med grovt grahamsmjöl i degen. Klara på bara 15 min!

0

Vit chokladpannacotta med hallon

Avsluta middagen med en ljuvligt god pannacotta smaksatt med vit choklad & hallon! Gudomligt gott!

0

Vit chokladpannacotta med After Eight

Härlig, len, krämig chokladpannacotta med vit choklad toppad med lyxiga After Eightbitar! Lyxigt & gott!

0