Ugnsrostad müsli som blir läckert knaprig och god! Den innehåller inget tillsatt socker och ingredienserna kan varieras efter egen smak. Rostningen gör smaken mycket godare än orostad müsli. Gör en egen fröblandning eller tillsätt torkad frukt eller bär (tillsätts efter rostningen när müslin kallnat).
Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter
Torra ingredienser
7 dl havregryn
1 dl vetekli
1 ½ dl linfrön (hela eller krossade)
1 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 dl sötmandel, grovhackad
2 dl hasselnötter, grovhackade
ca 1 krm salt
1 ¾ dl vatten
2 msk rapsolja
2 dl russin
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.
6. Blanda i russinen när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.