Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Havrescones

havrescones5 havrescones2 havrescones1

Färdiga frukostbröd på 20 min – helt suveränt! De är läckert knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte. Nybakade scones till frukost är det bästa som finns! Havregrynen i degen gör dem ännu godare och nyttigare! Degen tar bara några minuter att blanda ihop och gräddningen 12–15 min. Dubbla satsen om du vill ha fler scones!

Bakpulver-grahamstekakor som är klara på 15 min! Klicka här för recept!
Bakpulver-grahamstekakor som är klara på 15 min! Klicka här för recept!

Havrescones

Ca 4 st

4 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk 

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.

3. Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.
2. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar.
3. Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla runda bollar av degbitarna med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan och platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.

steg4b steg4cutvaldhavrescones3havrescones4havrescones6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0

Chokladbollstårta

Läcker tårta som passa lika bra på barnkalaset som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n.

0

Lyxig semmeltårta

En läcker, fluffig, härlig jättesemla som räcker till många!

0

Nyttig bananglass med chokladsmak

Krämig chokladbananglass med frysta bananer och kakao – nyttigt och ljuvligt gott!

0

Bananmjukglass med 2 ingredienser

Supergod, nyttig bananglass som bara består av 2 ingredienser – fryst banan och kall mjölk. Lika härlig som mjukglass i konsistensen!

0

Hallon- & blåbärsglass sockerfri

Frisk bärglass med hallon, blåbär och banan – nyttigt och supergott!

0

Bärsmoothie

Fräsch, nyttig energidrink med blandade bär – gott till frukost & mellis!

0

Nyttig bärglass

Blanda dina favoritbär och njut av sockerfri, ljuvligt god glass.

0

Pepparchips i mikron

Tunna chips med salt & grovmalen peppar. Gudomligt knapriga & goda!

0

Hemgjorda vitlökschips i mikron

Knapriga, tunna chips med salt en härlig vitlökssmak! Mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Hemgjorda chips i mikron

Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Megakokosboll

Denna läckerhet säljs i butikerna, men gör den själv i stället – mycket godare & billigare!

0