Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas mjuka kakor

Fudgecake

fudgecake1 fudgecake5 fudgecake4

En galet god & lyxig tiopoängare! Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge! Passar både som dessert, till fikat eller som tårta på ett kalas!

Fudgen på toppen består av en segmjuk kolakräm som är sååååå galet god! Och den lätt kladdiga bottnen gör kakan helt oemotståndlig.

Krämig chokladglass med bara 3 ingredienser som görs utan glassmaskin – klicka här för recept!
Krämig chokladglass med bara 3 ingredienser som görs utan glassmaskin – klicka här för recept!

Fudgecake

Ca 12 bitar

Botten
100 g smör
2 ägg
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl 

Fudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan i 18–22 min. Låt den kallna i formen.

4. Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan i 18–22 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan i 18–22 min. Låt den kallna i formen.
4. Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 125–127 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
4. Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

fudgecake3 fudgecake6 fudgecake2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Havrescones

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte!

0

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0

Chokladbollstårta

Läcker tårta som passa lika bra på barnkalaset som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n.

0

Lyxig semmeltårta

En läcker, fluffig, härlig jättesemla som räcker till många!

0

Nyttig bananglass med chokladsmak

Krämig chokladbananglass med frysta bananer och kakao – nyttigt och ljuvligt gott!

0

Bananmjukglass med 2 ingredienser

Supergod, nyttig bananglass som bara består av 2 ingredienser – fryst banan och kall mjölk. Lika härlig som mjukglass i konsistensen!

0

Hallon- & blåbärsglass sockerfri

Frisk bärglass med hallon, blåbär och banan – nyttigt och supergott!

0

Bärsmoothie

Fräsch, nyttig energidrink med blandade bär – gott till frukost & mellis!

0

Nyttig bärglass

Blanda dina favoritbär och njut av sockerfri, ljuvligt god glass.

0

Pepparchips i mikron

Tunna chips med salt & grovmalen peppar. Gudomligt knapriga & goda!

0

Hemgjorda vitlökschips i mikron

Knapriga, tunna chips med salt en härlig vitlökssmak! Mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Hemgjorda chips i mikron

Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta!

0