Kanelbullesockerkaka

KANELBULLESOCKERKAKA Godaste sockerkakan som finns! Den har smak av kanelbulle och kanel och knastrande strösocker ger sockerkakan den ljuvliga, härliga smaken. Lätt att baka och kanelbullesockerkaka är verkligen populärt och uppskattat till fikat – hos både barn och vuxna!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kanelbullesockerkaka

12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR 

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
  2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över hälften av blandningen på smeten.
  3. Häll försiktigt över resten av smeten. Pudra på resten av kanel- och sockerblandningen. 
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra gärna över lite florsocker över kakan före servering.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.