Nyttiga kokosbollar helt utan tillsatt socker – istället innehåller de dadlar som ger en härlig smak! De är gudomligt goda och man kan inte tro att de inte innehåller något tillsatt socker. Även mina barn gillar dem utan att ens reflektera över att de innehåller dadlar istället för socker. De är supergoda och ett perfekt alternativ om man vill minska på sockret.
Här finns fler recept på läckra, supergoda chokladbollar!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Nyttiga chokladbollar utan socker
10–12 dadlar
3 dl havregryn
1 ¾ msk kakao
1 dl kokos
¾ dl kokosolja
1 nypa salt
2–3 msk kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos (eller hackad sötmandel eller hasselnötter)
GÖR SÅ HÄR
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.