Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallon-, eller jordgubbssylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!
Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.
Här finns fler enkla, goda recept, t ex bullar, pizza, piroger, tårtor och kakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!
Syltkakor
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
hallonsylt eller jordgubbssylt
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.