Ingen MIDSOMMAR ELLER KRÄFTSKIVA utan Västerbottenspaj! Det här receptet är väl beprövat och ett av de bästa i sin genre! Även flera stjärnkockar har samma ingredienser i sina pajer. Pajskalet är oerhört frasigt, ja helt perfekt! Och fyllningen är superkrämig, saftig och smakrik.
Tips! Vispgrädden gör fyllningen extra krämig & god, men om man vill byta ut den mot mjölk så funkar det också!
Tips! Tillsätt kräftstjärtar, lök, svamp eller cocktailtomater i fyllningen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Västerbottenspaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 ½ dl vispgrädde
ca 200 g västerbottensost (4–5 dl)
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
5. Strö osten över pajbottnen.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.