Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas pajrecept Okategoriserade

Crunchig smuläppelpaj

crunchigsmuläppelpaj4 crunchigsmuläppelpaj1

SUPERLÄCKER ÄPPELPAJ med crunchiga sötmandlar.  En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig! Servera den med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Saftig, superläcker äppel-kanelbullekaka – klicka till receptet här!
Saftig, superläcker äppel-kanelbullekaka – klicka till receptet här!
äppelkladdkaka
Ljuvligt god äppelkladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Crunchig smuläppelpaj

Ca 10 portioner

Fyllning
ca 3 äpplen

ca 1 tsk kanel
1–2 msk strösocker 

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt

1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt) 

Garnering
ca 2 msk hackad sötmandel 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.

2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

4. Smula degen över äpplena. Strö över den hackade mandeln.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över rabarbern.
4. Smula degen över äpplena. Strö över den hackade mandeln (bilden är utan mandel).
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. (Bilden är utan mandeln).

crunchigsmuläppelpaj3 crunchigsmuläppelpaj1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas smuläppelpaj

En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig!

0

Lindas bake-off frallor

Smart knep – frys in degfrallorna och grädda när du vill ha nybakat!

0

Pudrade smuldegskakor

Gör superläckra, knapriga kakor av smuldeg!

0

Smuldegskakor

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – ljuvligt goda!

0

Hastkaka

Som hastbullar fast i kakform. Supersaftig med kanel & socker!

0

3 ljuvligt goda kräftbröd

Nybakat bröd till kräftorna är det godaste som finns! Här får du 3 supergoda, lättgjorda recept!

0

Mjölfria brownies

Ljuvliga brownies utan mjöl, smör och socker.

0

Ost & skinkpaj

Ett oerhört frasigt & gott pajskal med en härlig ost- & skinkfyllning!

0

Kolatårta

Drömgod kladdig chokladkaka med urläcker chokladkolakräm på toppen.

0

Klassiska pizzabullar

Smarriga pizzabullar som är perfekta att ta med sig på utflykten eller frysa in till barnens mellis.

0

Västerbottenspaj

Ett väl beprövat, lika gott recept som stjärnkockarnas – ett av de bästa i sin genre!

0

Schweizernöttryffeltårta

Superläcker chokladtårta med ett lager krämig tryffel och hackad schweizernötchoklad på toppen. Mums!

0