Ingen MIDSOMMAR ELLER KRÄFTSKIVA utan Västerbottenspaj! Det här receptet är väl beprövat och ett av de bästa i sin genre! Även flera stjärnkockar har samma ingredienser i sina pajer. Pajskalet är oerhört frasigt, ja helt perfekt! Och fyllningen är superkrämig, saftig och smakrik.
Tips! Vispgrädden gör fyllningen extra krämig & god, men om man vill byta ut den mot mjölk så funkar det också!
Tips! Tillsätt kräftstjärtar, lök, svamp eller cocktailtomater i fyllningen.
[caption id="attachment_49154" align="alignnone" width="215"]Desserttips! Avsluta middagen med en superläcker, god hallonkladdkaka![/caption]
[caption id="attachment_49158" align="alignnone" width="215"]Baka de allra godaste baguetterna med flingsalt till pajen – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Ca 12 bitarPajdeg 3 dl vetemjöl½ krm salt 150 g smör, rumsvarmt
1 msk vattenFyllning3 ägg 2 ½ dl vispgrädde ca 200 g västerbottensost (4–5 dl) salt svartpepparGÖR SÅ HÄR1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
5. Strö osten över pajbottnen.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.
[caption id="attachment_49138" align="alignnone" width="860"] 1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.[/caption]
[caption id="attachment_49139" align="alignnone" width="860"] 2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.[/caption]
[caption id="attachment_49141" align="alignnone" width="860"] 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.[/caption]
[caption id="attachment_49140" align="alignnone" width="860"] 4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.[/caption]
[caption id="attachment_49142" align="alignnone" width="860"] 5. Strö osten över pajbottnen.[/caption]
[caption id="attachment_49143" align="alignnone" width="860"] 6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.[/caption]
[caption id="attachment_49144" align="alignnone" width="860"] 7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.[/caption]
Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! Lindas mördegsäppelkaka. Som en äppelkakspaj med knastrande pärlsocker på toppen – magiskt gott! Lättbakad spröd mördegskaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel. Ingredienserna har man oftast hemma och den är en riktig favorit som garanterat har en rykande åtgång. Tips! Strö hackad sötmandel eller …