ca 16 bitar200 g osötad, mörk choklad (eller mörk 70 % choklad)1 msk kakao½ tsk bakpulver10 st urkärnade dadlar3 ägg½ dl kokosolja1 tsk vaniljpulver (vaniljsocker funkar också, men det innehåller socker vilket inte vaniljpulver inte gör)Garneringev. kakao
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa choklad, kakao och bakpulver i en matberedare med knivar.
2. Mixa dadlar, ägg, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren.
3. Blanda ihop allt till en smet och häll den i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Pudra ev. över kakao före servering.
Chokladkola-kladdkaka deluxe! Påminner om chokladkola i smaken fast i kladdkakeform. Sååå lyxig och fantastiskt god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. Eller både och! Chokladkola-kladdkaka ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl socker 1 ½ dl ljus sirap ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg GÖR …
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i …