CHOKLADGROTTOR Mördegskakor är mycket enkla att göra och ljuvligt goda! Lägg en chokladbit på toppen så blir den extra läcker och god! Riktigt härliga godiskakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Chokladgrottor
Ca 30 st
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
30 bitar choklad (av valfri sort)
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.