Det är trevligt och ljuvligt gott att servera brödet direkt i stekpannan på en middagsbjudning. Om du vill äta brödet till frukost kan man strunta i flingsaltet.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du länkar skickade till alla nya recept jag gör!
Stekpannebröd
Ca 8 bitar
Flingsaltet på toppen kan bytas ut mot frön.
25 g jäst (½ pkt)
2 ½ dl vatten, ljummet
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl
Garnering
flingsalt (kan uteslutas eller ersättas med vallmofrön eller sesamfrön)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40–50 min.
2. Tryck ut degen till en rund kaka i en mjölad stekpanna, 20–24 cm i diameter.
3. Dela degen i åtta bitar med en degskrapa eller kniv. Strö ev. över flingsalt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Servera brödet direkt i stekpannan.