Den här kanelgömman är en favorit! Kakan är riktigt, riktigt mjuk och härlig med smak av både kanel och kardemumma. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Jag älskar florsocker och har pudrat denna med florsocker, men det kan uteslutas om man vill.
Lindas kanelgömma
Ca 12 bitar
100 g smör, smält (låt det svalna)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ tsk kardemummakärnor, stötta
2 ½ dl filmjölk
Kanelfyllning
1 1/2 msk smör, smält
1 msk kanel
4 msk strösocker
Garnering
2 msk pärlsocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Kanelfyllning: Smält smöret och blanda ihop det med kanel och strösocker.
4. Forma små kulor av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker.