En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass.
Krispig & segmjuk rabarberkaka
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälar rabarber
2 tsk potatismjöl
strösocker
ev. stötta kardemummakärnor
2 msk hackad sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala rabarbern och skär stjälkarna i bitar. Blanda dem med potatismjölet.
4. Lägg ut rabarberbitarna i tre cirklar ovanpå smeten. Pudra över strösocker och ev. kardemumma. Strö över hackad sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.