Stekt avokado är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Den kan ätas istället för en köttbit eller som tillbehör till grillad mat. Servera den gärna till en sallad, en klick Keso, Ajvar eller vad du själv önskar. Den stekta avokadon funkar till det mesta! Och det är vansinnigt gott!
Stekt avokado
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Du behöver:
avokado
smör eller olja
vitlök
flingsalt
ev. chiliflakes eller andra kryddor du gillar
GÖR SÅ HÄR
1. Dela avokadon på mitten. Gröp ur kärnan. Skär bort en bit på varje långsida så att det går att steka avokadon platt i pannan.
2. Värm upp en stekpanna och lägg i smör eller olja. Pressa ner 1–2 vitlöksklyftor i fettet och rör om.
3. Stek avokadohalvorna (och bitarna du skar bort), några minuter på varje sida. Krydda min din favoritkrydda, t ex chiliflakes. Strö över flingsalt före servering.