Snabb saffransjullimpa som är makalöst god! Och den är superenkel att baka! Den håller sig saftigt flera dagar. Om man inte vill ha russin i brödet går det lika bra utan! Tips! Strunta i russinen om du inte gillar dem!
Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda saffransfrallor – klicka här för recept!
Snabb saffransjullimpa med russin
1 st
½ g saffran (1 påse)
4 dl filmjölk
½ dl mörk sirap (ljus går också bra)
6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Fyllning
1 dl russin (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda saffranet med filmjölken och sirapen. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en kladdig deg. Rör ner 1 dl russin i degen (kan uteslutas).
2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.