Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Veganskt

Veganska lussebullar

Veganska lussebullar som är precis lika goda som de som är bakade med ”vanliga” ingredienser. Bullarna är matta på ytan eftersom de inte är penslade med ägg. Men det tycker jag inte spelar någon roll, de är precis lika goda ändå! (Bilderna har tyvärr dåligt kvalitet för jag hade bara en mobilkamera och det var mörkt utanför fönstret och dålig belysning). Men bullarna är verkligen gudomligt goda, ett riktigt toppenrecept.

Tips!
Laga gudomligt god, stekt avokado med flingsalt – klicka här för recept!
Tips! Fräsch, supergod, lättgjord Bönsallad – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Veganska lussebullar

Ca 20 st (beroende på storlek)

25 g jäst (½ paket)
4 dl havredryck (rumsvarm)
½ g saffran (1 påse)

200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, malda
14–15 dl vetemjöl

russin (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havredrycken och saffran och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt margarin, strösocker, kardemummakärnor och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. (Tips! Ställ gärna degbunken i diskhon, fylld med ca 15 cm varmvatten så jäser degen mycket snabbare. Lägg en tallrik som lock på bunken).

3. Baka ut degen till lussebullar, valfri form. Här får du tips på olika former – klicka här!

4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner russin i bullarna om du vill. Låt dem jäsa i ca 20 min under bakduk. Sätt ugnen på 230 grader.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–13 min beroende på storlek på bullarna. Håll koll på dem så de inte bränns.
Tips! Laga gudomligt god, stekt avokado med flingsalt – klicka här för recept!
Tips! Fräsch, supergod, lättgjord Bönsallad – klicka här för recept!

Tips! Gör vegansk knäck – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas snabba saffransjullimpa

Snabb saffransjullimpa som är makalöst god! Och mycket lätt att baka! Den håller sig saftigt flera dagar. Tips! Tillsätt 1 dl russin, aprikoser och nötter i degen! Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept! Baka ljuvligt goda saffransfrallor – klicka här för recept! Lindas snabba saffransjullimpa 1 st ½ g …

1

Snabb saffransjullimpa med russin

Snabb saffransjullimpa som är makalöst god! Och den är superenkel att baka! Den håller sig saftigt flera dagar. Om man inte vill ha russin i brödet går det lika bra utan! Tips! Strunta i russinen om du inte gillar dem! Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept! Baka ljuvligt goda …

0

STEKT AVOKADO

Stekt avokado är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Den kan ätas istället för en köttbit eller som tillbehör till grillad mat. Servera den gärna till en sallad, en klick Keso, Ajvar eller vad du själv önskar. Den stekta avokadon funkar till det mesta! Och det är vansinnigt gott! Tips! Här hittar du fler …

0

Daim

Gör egen Daim istället för att köpa. Mycket godare! Och det är så himla roligt att baka godis själv. Förvara Daimen i kylen, annars kan bottnen mjukna i rumstemperatur. Daim 24–26 st 2 ½ dl ljus sirap 2 ½ dl strösocker 2 ½ dl vispgrädde Garnering 200 mörk eller ljus choklad GÖR SÅ HÄR 1. Koka …

0

Julig saffranstuppkaka

SAFFRANSTUPPKAKA Tuppkaka – en ljuvligt god mjuk kaka med smak av saffran. En av de enklaste kakor som du kan baka!En perfekt julig kaka som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men ändå inte. …

0

Pepparkaksdeg

Den här pepparkaksdegen ger de allra godaste, sprödaste pepparkakorna! Ett mycket väl beprövat recept som jag varmt rekommenderar! Pepparkakorna blir fantastiskt goda! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad. Tips! Baka franska pepparkakor som …

1

Chokladkola

Chokladkola – ett magiskt gott recept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak! Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! Chokladkola Ca 30 bitar 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 ½ dl ljus sirap 2 msk kakao 1 nypa salt ½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) GÖR SÅ HÄR 1. Smält …

2

Saffranstuppkaka

SAFFRANSTUPPKAKA Tuppkaka – en ljuvligt god klassiker smaksatt med saffran. En av de enklaste kakor som finns! Och den är ljuvligt god! En perfekt julig kaka som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men …

0

Saftig saffranskaka

Ljuvligt god, saftig saffranskaka med citron- eller apelsinglasyr & kokos. Saftig saffranskaka 3 ägg 2 ½ dl strösocker 0.5 g saffran (1 påse) 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 125 g smör, smält 1 dl mjölk Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Visa ägg, strösocker och saffran fluffigt i en …

0

Vit chokladsaffranskaka

LYXIG VIT CHOKLADSAFFRANSKAKA En super-supersaftig vit chokladsockerkaka som verkligen är ljuvligt god! Den vita chokladen i kombination med saffran är riktigt, riktigt god! En storfavorit som man verkligen kan bjuda på med stolthet! Baka drömgoda saffranskärleksmums – klicka här för recept! Här hittar du fler av mina ljuvligt goda saffransrecept! Vit chokladsaffranskaka Ca 12 bitar …

3

Koka knäcken i rätt temperatur

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här! Klicka till min recept på ljuvligt god chokladkola – här! Koka knäcken i rätt temperatur Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan …

0

Så jäser saffransdegen snabbare

Så jäser saffransdegen snabbare – 3 tips! 1. Fyll upp varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken. Lägg en tallrik som lock på bunken. 2. Sätt plastfolie eller folié på  degbunken under jäsningen. Ställ den nära elementet eller annat varmare ställe i huset. 3. Värm upp ugnen till ca 40–45 grader. Stäng av den och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x