Pollychokladkola! Magiskt gott, hemgjort godis med köpegodiset Polly i kolasmeten. Mums!
Chokladkola – ett magiskt gott recept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!
POLLYCHOKLADKOLA
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) för fler goda recept!
Ca 30 bitar
50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet)
Garnering
Polly-godis
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap och kakao. Koka upp och låt det puttra på medelvärme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur). Rör om emellanåt. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca ½ min.
2. Häll upp kolasmeten i en form, ca 14 x 21 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en lite större form, men då blir kolan plattare. Låt den svalna något. Strö Pollygodis över ytan och tryck ner dem lite lätt. Låt kolan stelna i kylen.
3. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i kylen.
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!
Det godaste på mycket mycket länge