Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Okategoriserade

Brownies med pepparkakor

browniespepparkaka5pepparkaksbrownies9

BAKA MED PEPPARKAKOR Superläckra, goda chokladbrownies med pepparkakor på toppen som ger en härlig, julig smak. Enkelt gott och lätt att baka! Servera gärna ihop med vispgrädde eller vaniljglass. Men de är också goda att äta precis som de är.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Pepparkaksbrownies

12 bitar

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk kanel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
12 pepparkakor 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).

4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

browniespepparkaka1 browniespepparkaka7 browniespepparkaka5 browniespepparkaka2 browniespepparkaka3 browniespepparkaka4 browniespepparkaka6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pepparkaksbrownies

Läckra, goda, lättbakade chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Ljuvligt goda med en klick grädde eller som de är till en kopp kaffe.

0

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0

Chokladtårta utan mjöl & socker

Superläcker, lätt kladdig chokladtårta med bara 2 ingredienser.

0

Saltlakritskola

Seg kola med en fantastiskt sötsalt lakritssmak. En riktig 10-poängare!

0

Daimbräck

Lättgjord, läcker Daim som man bryter i bitar.

0

Vaniljbullar

Oerhört saftiga, läckra bullar med ljuvligt god vaniljfyllning.

0

Vaniljflorsockerbullar

Saftiga, luftiga härliga vetebullar med ljuvlig fyllning!

0

Bake-off frallor

Frys in degbullar och ta fram dem och grädda när du vill ha nybakat bröd!

0