Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när vill jobba så liten tid som möjligt i köket.
Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer.
Tips! Baka magiskt goda tekakor – klicka här för mitt favoritrecept!
Tips! Baka underbara snabbfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
LIMPA UTAN JÄSNING
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
4 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt vattnet i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn och/eller vetemjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna helt innan du skär den i skivor. Låt den kallna innan du skär den i bitar.
Tips! Baka magiskt goda tekakor – klicka här för mitt favoritrecept!
Tips! Baka underbara snabbfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!