I samarbete med Dr Oetker har jag gjort en påsklilja i Sugar Fondant. Ett roligt påskpyssel och en snygg dekoration på påsktårtan!
Det är enkelt att göra denna fina blomma! Steg-för-stegbilderna nedan visar hur man gör.
Så gör du en påsklilja – steg-för-steg
Du behöver
florsocker
Dr. Oetker Sugar Fondant, gul och grön
kavel
papper
penna
vass kniv
GÖR SÅ HÄR
1. Rita en påskliljeblomma på ett papper i önskad storlek. Klipp ut den och använd som mall.
2. Pudra florsocker på bordet så att inte sockerpastan fastnar.
3. Kavla ut sockerpastan ca 2 mm tunn på florsockret.
4. Lägg mallen ovanpå sockerpastan.
5. Skär ut blomman med en vass kniv.
6. Tryck ränder på blombladen med en liten gaffel.
7. Forma en liten cylinder av sockerpastan.
8. Tryck ett hål i cylindern med ändan av en penna. Gör hålet ganska stort.
9. Nagga kanten på cylindern med en gaffel.
10. Platta till en liten bit grön sockerpasta och lägg i botten på cylindern.
11. Rulla en supersmal orm av den gula sockerpastan och skär 3 bitar som är max 1 cm långa. Sätt ihop dem till en ”blombukett”.
12. Sätt ner blombuketten försiktigt ovanpå den gröna bottnen.
13. Ställ cylindern ovanpå blombladen. Bred ut lite vatten mellan cylindern och blombladet som fastnar cylindern bättre.