VIT KLADDKAKETÅRTA

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Vit kladdkaka är himmelskt gott och denna kladdkaka har jag garnerat med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar och vips så har jag förvandlat den till en superläcker tårta. Så himla god!

Vit kladdkaketårta 

12 bitar

Kladdkakebotten
150 g smör
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Ovanpå kladdkakan, välj mellan:
1 dl jordgubbssylt  
1 dl vaniljkräm
10 mosade jordgubbar 

Garnering
5 dl vispgrädde
jordgubbar, valfritt antal

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22 min (tiden kan variera i olika ugnar. Låt den kallna i formen. 

4. Lägg kladdkakan på ett tårtfat. Bred ut jordgubbssylt (vaniljkräm eller mosade jordgubbar) på kladdkakan.

5. Vispa grädden. Bred ut eller spritsa grädden på kladdkakan.

6. Garnera med färska jordgubbar.

© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.