En oerhört saftig och mjuk sockerkaksbotten med ett knäckigt täcke av toscasmet på toppen. En av de absolut godaste kakorna som finns!
Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!
Toscakaka
Ca 12 bitar
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
100 g mandelspån
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Gör under tiden toscasmeten.
3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.
4. Ta ut kakan och bred ut smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg.
Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!