Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

dagensrecept kladdganache2

En av de läckraste kladdkakor jag vet! Den krämiga chokladganachen på toppen i kombination med de salta cashewnötterna är ljuvligt god! En perfekt dessert efter en god middag. Eller bjud vännerna och kollegorna på fika.

Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept!
Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

10–12 bitar 

150 g smör

3 dl strösocker

4 msk kakao

1 ¾ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker
3 ägg


Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

½ dl cashewnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.

5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

6. Hacka cashewnötterna.

7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner sockret. Låt det svalna.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i smöret och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.
5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.
5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.
6. Hacka cashewnötterna.
6. Hacka cashewnötterna.
7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.
7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.utvald

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0

Smulig citronkaka

Smuliga, friska & fräscha citronrutor som har en pajliknande yta och lite saftigare innanmäte.

0

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

0

Kolamums med kokos

Saftiga rutor med gudomligt god kolaglasyr och kokos på toppen.

0